Masinotek

Masinotekin AHJO tukee Iin vesilaitoksen kunnossapitoa

Ilmakuva Iin vesilaitoksesta. Iin kunnan väkiluku on kasvanut 1980-luvulta lähtien ja lähestyy jo kymmentätuhatta. Iin ja Kuivaniemen kunnat yhdistyivät vuonna 2007 ja sen mukana Iin vesilaitoksen toiminta kasvoi. Iin vesilaitos toimittaa asukkailleen pohjavettä, ylläpitää puhdas- ja jätevesiverkostoa sekä vastaa puhdistamon toiminnasta. Toiminnan laajennuttua AHJO-kunnossapitojärjestelmä tarjoaa toiminnalle hyvää tukea ja käyttövarmuutta monipuolisilla ominaisuuksilla.

AHJO-kunnossapitojärjestelmän koekäytöstä hyviä kokemuksia

Iin vesilaitos aloitti AHJO-kunnossapitojärjestelmän testaamisen vuoden 2019 lopussa kolmen kuukauden koekäyttöjaksolla. Tänä aikana yrityksen huoltomiehet pääsivät tekemään kunnossapitojärjestelmään merkintöjä huoltohistoriasta, luomaan tehtäviä ja ottamaan niitä vastaan sekä tekemään vikailmoituksia. Kunnossapitotoiminnan vetäjät pystyivät samalla jo seuramaan kunnossapitotöiden etenemistä, seuraamaan järjestämään toimintaa ja tallentamaan laitetietoja sekä kuvia järjestelmään. Koekäyttöjakson lopulla Iin vesilaitos päätti ottaa järjestelmän kokonaisuudessaan käyttöön.

AHJO lisää vesilaitoksen toimintavarmuutta

Mankkuputki ja virtausmittari. AHJO-kunnossapitojärjestelmän parhaita välittömiä hyötyjä on se, että kunnossapitotoiminta tulee organisoitua paremmin. Huoltohistoria ei ole enää vain työntekijöiden omassa muistissa ja jokainen työntekijä pääse käyttämään järjestelmää yhtäaikaa ajasta ja paikasta riippumatta. AHJOa käytetään internet-yhteyden kautta kännyköillä, tableteilla, kannettavilla tietokoneilla tai pöytäkoneilla.

Jatkossa Iin vesilaitos pääse kehittämään omaa järjestelmäänsä tallentamalla sinne tärkeitä dokumentteja, täyttämään laitetietoja ja järjestämään ennakoivaa huoltoa. Järjestelmän laajentaminen on myös mahdollista erilaisilla valmiilla AHJO-optioilla, kuten AHJOn kohteisiin liitettävillä QR-kooditunnisteilla sekä AHJOon lisäosana toimitettavalla johtokarttapalvelulla.

Lue lisää aiheesta: ahjo vesihuolto kunnossapitojärjestelmä käyttöpäiväkirja mobiili-raportointi qr-koodi masmaps paikkatietojärjestelmä ennakkohuolto