Masinotek

Kauhavan Vesi Oy valitsi Masinotekin kunnossapitojärjestelmän

Maisemakuva Kauhavalaisesta pellosta jossa latoja aamuauringossa. Kauhavan Vesi Oy vastaa maantieteellisesti laajasta vesihuoltoalueesta. Yhtiön vastuulle kuuluvat niin Kauhavan kaupungin keskusta-alue kuin myös Alahärmän, Ylihärmän sekä Kortesjärven alueet. Näiden alueiden puhdasvesilaitos- ja jätevesilaitostoiminnan sekä verkoston kunnossapidon käytössä on nyt Masinotekin toimittama AHJO-kunnossapitojärjestelmä.

AHJO-kunnossapitojärjestelmän hankinta aloitettiin keväällä 2016, jolloin Masinotek toimitti Kauhavan Vedelle AHJOn kokeilukäyttöön. Näin päästiin todentamaan käytännössä useiden kuukaisien ajan järjestelmän käytettävyys ja soveltuvuus myös kenttäkirjauksiin. Lopullisen järjestelmävalinnan jälkeen AHJOon on toteutettu räätälöityjä tarkastuskierroslomakkeita niin vedenottamoita kuin jätevesilaitoksia koskien.

Tavoitteena oli, että kaikki kirjaukset voidaan tehdä suoraan kentällä tarkastuskierrosten ja kunnossapitotehtävien yhteydessä. Tämän mahdollistaa nyt AHJOn mobiilisovitteinen selainkäyttöliittymä. AHJOn ominaisuudet mahdollistavat myös kuvien liittämisen sähköisiin käyttöpäiväkirjoihin kännykän tai tabletin kameralla.

Lue lisää aiheesta: kunnossapitojärjestelmä vesilaitos mobiili-raportointi ennakkohuolto