Lakeuden Vedelle VEHU-kunnossapitojärjestelmä

Lakeuden Vesi logo. Lakeuden Vesi Oy toimii tukkuvesiyhtiönä Etelä-Pohjanmaan sydämessä. Se toimittaa puhtaan veden osakasyhtiöilleen eli Ilmajoen, Jalasjärven, Kurikan ja Seinäjoen vesilaitoksille sekä Altialle ja Valiolle. Lakeuden Vesi valitsi kunnossapitojärjestelmäkseen Masinotekin VEHUn.

Lakeuden Veden haasteena on maantieteellisesti erittäin laaja toiminta-alue, jolta pohjavesi hankitaan. Vedenottamot ja vesilaitokset sijaitsevat usean kunnan alueella. Runkoverkoston pituus on useita satoja kilometrejä ja laitoskohteiden etäisyys toisistaan on pitkä. Kunnossapitojärjestelmän keskeisenä tavoitteena Lakeuden Veden toiminnassa on helpottaa laiterekisterien ylläpitoa sekä ylläpitää tietoja tehdyistä kunnossapitotoimista.

VEHUn valintaa Lakeuden Veden kunnossapitotoimintaan auttoi osaksi se, että sen suurin osakkuusyhtiö, Seinäjoen Vesi, oli jo muutama vuosi aikaisemmin ottanut VEHUn jätevesilaitoksensa kunnossapitojärjestelmäksi. VEHUn käyttööottoprojektissa tullaan kartoittamaan kaikkien vesilaitosten ja vedenottamoiden laitosprosessit, laitteet, työmääräinprosessit ja töistä tallennettavat lomaketiedot. Uutuutena Lakeuden Vedelle otetaan käyttöön myös VEHUun toteutetut laitosten käyttöpäiväkirjat ja näin voidaan saada parhaimillaan reaaliajassa tiedot myös pienten pumpaamojen kunnossapitotoimista ja prosessimuutoksista.

Lue lisää aiheesta: vehu kunnossapitojärjestelmä vesilaitos käyttöpäiväkirja pumppaamo