Masinotek

Masinotekilta puhdasvesiverkon aluemittausjärjestelmä Sipoon Vedelle

Vesilaitoksen mittakaivo ja sadantamittari Masinotek toteuttaa Sipoon Vedelle puhdasvesiverkon aluemittausjärjestelmää. Järjestelmää laajennetaan verkostoalueittain lisäämällä verkostoon uusia mittakaivoja. Mittakaivoissa käytetään Siemensin virtausmittareita ja Masinotekin paineantureita jatkuvatoimiseen verkoston virtaus- ja painemittaukseen. Masinotekin asentamat GSM / NB-IoT -dataloggerit kommunikoivat mittaustiedot Masinotekin Sipoon Vedelle toimittamaan EMMI-järjestelmään, johon on toteutettu mittakaivoista tulevan datan perusteella automaattinen vuotovesiseuranta ja hälytystoiminnot.

Vesilaitoksen jatkuvatoimisen virtausmittarin asennus

Masinotekilta laaja kokonaisjärjestelmä Sipooseen

Puhdasvesiverkon aluemittausjärjestelmä on laajennus Masinotekin jo aikaisemmin Sipoon Vedelle toimittamiin tietojärjestelmäpalveluihin. Vesilaitoksella on jo vuosia ollut käytössään Masinotekin kehittämä AHJO-kunnossapitojärjestelmä sekä tähän liitetty Masmaps-karttapalvelu. Myös EMMI on ollut jo aikaisemminkin käytössä Sipoossa, jossa siihen on toteutettu Masinotekin toimesta jätevesipumppaamoiden sähkönkulutuksen seuranta ja tähän liittyvä viemäriverkoston vuotovesilaskenta.

Nyt tehty laajennus mahdollistaa vesilaitokselle yhä helpomman tavan seurata mittaustietoja yhtäaikaa sekä jätevesiverkosta että puhdasvesiverkostoa koskien. EMMI pystyy kommunikoimaan automaattisesti myös Masmaps-karttapalvelun kautta ja kaikkien verkostomittausten tulokset visualisoidaan tätä kautta suoraan verkostokarttojen päällä paikkatietojärjestelmässä.

Vesilaitoksen jatkuvatoiminen virtausmittaus Siemnsin mittaputkella

Masinotek tuntee hyvin Siemensin virtausmittarit

Masinotek on toimittanut useille vesilaitoksille aluemittausjärjestelmiä vuotovesiseurantaan. Toimitukset ovat sisältäneet pääsääntöisesti sekä virtausmittauskaivojen että myös virtaus- ja paineantureiden sekä lähettimien toimitukset. Sipoon projektissa käytettävät Siemensin virtausmittarit käsittävät sekä verkkovirtaan kytkettävät MAG5000 ja MAG6000 mallit että myös pitkäikäisillä akuilla toimivat MAG8000 mankkuputkivirtausmittarit. Näitä virtausmittausmalleja Masinotek on eri hankkeissa toimittanut jo vuodesta 2015 lähtien asiakkailleen. Kaikissa toimituksissa mankkuputket on kytketty Sipoon tapaan etäseurantaan EMMI-järjestelmän kautta.

Lue lisää aiheesta: emmi vesilaitos virtausmittaus vuotovesi pumppaamo vesijohtoverkosto karttapalvelu verkkotietojärjestelmä aluemittausjärjestelmä paikkatietojärjestelmä iot masmaps ahjo ennakkohuolto